Actueel

Nieuws

Regionaal nieuws vrijdag 16 februari 2018

Omstreden woningbouw Vredevelds Eiland Assen-Oost van start

Op en rond het Vredevelds Eiland in Assen-Oost is vrijdagmorgen begonnen met het bouwrijp maken van het eiland voor 22 semibungalows.

Regionaal nieuws dinsdag 02 januari 2018

Zuidhorners kunnen subsidie krijgen voor verduurzamen woning

Woningeigenaren in de gemeente Zuidhorn kunnen dit nieuwe jaar gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van hun woning. De gemeenteraad van Zuidhorn heeft hiervoor 150.000 euro beschikbaar gesteld.

Regionaal nieuws maandag 27 november 2017

Wonen in de school waar je zelf op zat

Twee schoolgebouwen in Groningen komen op termijn beschikbaar voor bewoning. Aanstaande bewoners namen de afgelopen dagen een kijkje en spraken met elkaar over hun plannen.

Regionaal nieuws vrijdag 17 november 2017

Nieuwbouwbeurs vrijdag 17 tot en met zondag 19 november

Nieuwbouw/Verbouw XL laat 1:1 zien wat de huizenmarkt in Groningen en verre omstreken in huis heeft. De beurs bewijst zich van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november opnieuw als hét moment voor stadsmakelaars, gemeenten en ontwikkelaars om de nieuwste bouwprojecten en de stads- en gemeenteontwikkelingen te lanceren. De laatste bouwplannen gaan in de Groninger MartiniPlaza hand in hand met financiers, architecten en tientallen specialisten die verbouwplannen uitvoeren. Dit jaar ‘primeurt’ het evenement tientallen projecten in Meerstad, het stadshart van Groningen en aangrenzende gebieden.

Regionaal nieuws donderdag 16 november 2017

In de rij voor gasloos wonen in centrum Winschoten

Woningcorporatie Acantus en de gemeente Oldambt gaan snel met elkaar in gesprek over de bouw van meer energieneutrale woningen in Winschoten.

Regionaal nieuws vrijdag 27 oktober 2017

Geef mij maar Assen in plaats van Amsterdam?

Noord-Drenthe, daar moet je eigenlijk zijn. In het gebied rond hoofdstad Assen. Van alle inwoners in Nederland hebben mensen het daar het beste voor elkaar.

Regionaal nieuws woensdag 18 oktober 2017

Rabobank Assen en Noord-Drenthe zet duurzaamheid centraal tijdens Duurzaamheidsevent

Duurzaam wonen, leven en zorgen. Onderwerpen van gesprek tijdens het Duurzaamheidsevent van Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Een gratis evenement vol informatie, praktische tips en inspirerende idee�n. Laat je op 2 november in het Duurzaamheidscentrum in Assen inspireren en verrassen.

In 2020 moet 20 procent van de energie op een duurzame manier opgewekt zijn. Dit vraagt om een gezamenlijke aanpak. Op het Duurzaamheidsevent van Rabobank Assen en Noord-Drenthe laat de bank zien dat verduurzamen helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn! Tijdens het evenement op donderdag 2 november staat duurzaam wonen, leven en zorgen centraal. En waar kan dat nu beter dan in het Duurzaamheidscentrum in Assen? Tussen 14.00 en 21.30 uur ben je van harte welkom om inspiratie en kennis op te doen.

Krijg advies over het verduurzamen van je huis, het cre�ren van een groener energielabel of laat je verrassen door een Tiny House. In het Duurzaamheidscentrum zijn verschillende standhouders te vinden die je graag alles vertellen over innoverende en duurzame producten. Van zonnepanelen tot pelletkachels en van de Tesla powerwall tot de Lopifit, een loopband en fiets in één.

Maar het Duurzaamheidsevent draait niet alleen om duurzame innovaties, ook duurzaam wonen en zorgen staat centraal. Want hoe kunnen we ervoor zorgen dat we langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Daarnaast worden er de hele dag lezingen gegeven die gaan over bijvoorbeeld een levenstestament, duurzaam (ver)bouwen en langer zelfstandig thuiswonen.

Het Duurzaamheidsevent wordt geopend door Jan-Henk Bouman, een trendwatcher die je tijdens het evenement een actueel overzicht geeft over de uiteenlopende trends en bewegingen. Bouman neemt je dan ook graag mee naar de toekomst: Waarom is het belangrijk dat we nu innoveren? Hoe moeten we dit aanpakken? En wat is nu precies de toekomst van duurzaam innoveren? Tijdens het Duurzaamheidsevent leer je er alles over!

Regionaal nieuws zaterdag 14 oktober 2017

Krapte op woningmarkt in Groningen en Assen

In de stad Groningen heerst grote krapte op de woningmarkt. Volgens Jan Palland van NVM Groningen hebben kopers nog maar de beschikking over 1,8 te koop staande huizen. Nieuw is dat ook er nu ook in Assen krapte is.

Regionaal nieuws zaterdag 14 oktober 2017

Krapte op woningmarkt in Groningen en Assen

In de stad Groningen heerst grote krapte op de woningmarkt. Volgens Jan Palland van NVM Groningen hebben kopers nog maar de beschikking over 1,8 te koop staande huizen. Nieuw is dat ook er nu ook in Assen krapte is.

Regionaal nieuws maandag 25 september 2017

Jongeren willen in nieuw centrum van Oude Pakela gevarieerd wonen

Pekelders van rond de veertig jaar en jonger willen dat in het nieuwe centrum van Oude Pekela verschillende types huizen worden gebouwd.

Regionaal nieuws woensdag 06 september 2017

Rabo inloopspreekuur

Rabo inloopspreekuur op zaterdag
Op 30 september 2017 is het weer NVM Open Huizen Dag. Daarom introduceren we de Rabo woonweken, van 23 september t/m 7 oktober. Zoals voorgaand jaar besteden wij hier naast de reguliere inloopmogelijkheden aandacht aan. Tijdens de woonweken bent u welkom om binnen te lopen op een van onze kantoren Assen, Beilen, Zuidlaren en Gieten zonder een afspraak om al uw woonvragen te stellen. Naast de reguliere openingstijden bent u op de drie zaterdagen 23 september, 30 september en 7 oktober welkom van 9:00-12:00 uur op ons kantoor in Assen.

Bent u op zoek naar uw eerste of volgende woning? Wilt u als ZZPer weten welke financieringsmogelijkheden u heeft? Loop een keer binnen tijdens de openingstijden of de zaterdagen tijdens de woonweken op de vestiging Assen. Uiteraard zijn onze adviseurs beschikbaar van maandag t/m zaterdag van 08.00 - 20.00 uur voor gepland adviesgesprek. Wilt u gebruik maken van de afspraakmogelijkheden? Neem dan telefonisch contact met ons op via: 0592 323 911 om een afspraak in te plannen.

Regionaal nieuws woensdag 30 augustus 2017

Commentaar: Oververhitting op de woningmarkt

Net als in de Randstad is ook in de stad Groningen de woningmarkt vrijwel drooggekookt. De vraag overtreft het aanbod vele malen. Gevolg: kopers betalen steeds vaker grif de vraagprijs of zelfs meer dan de verkoper vraagt.

Regionaal nieuws dinsdag 22 augustus 2017

Woningbouw op voormalig IB-complex Groningen

Op de voormalige Rijksgebouwenlocatie in Groningen-Zuid komt woningbouw. De gemeente Groningen heeft een grondkoopovereenkomst getekend met de ontwikkelaars VolkerWessels Vastgoed, Ballast Nedam Development en Slokker Vastgoed.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Veendam.

Aanmelden